Jeruk Mangga & Kedondong

JERUK MANGGA & KEDONDONG TANPA CUKA.
Sedap & Mudah!!! Cubalah..


Enak dimakan pada waktu petang bersama keluarga.

Bahan-bahannya : -
Mangga Muda  & Kedondong
1 paket Asam Boi
2-3 sb Gula (lebihkan jika suka)
1 sb Garam (ikut rasa)
5 Cili padi kampung(lebihkan jika suka pedas)
Air secukupnya

Cara-caranya :-
Potong kecil-kecil, basuh & tos
sehingga kering.
Gaulkan kesemua bahan.
Simpan selama 5 jam didlm peti ais.
Siap untuk dimakan.

Tips : -
*Kesemua bahan adalah anggaran sahaja. Boleh ikut sukatan masing-masing.
*Bila nak masukkan garam , jangan masukkan terlalu banyak kerana asam boi sudah masin. Biarkan peram selama 5 jam, lepas tu boleh baiki ikut citarasa.
Selamat mencuba!!!

Resepi asal : www.farmasicomel.com

Kay 0182031995
Share on Google Plus

About Unknown

This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
    Blogger Comment

2 comments:

  1. Menarik..sedapnye tengok gambar tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Nanti cubalah, mmg sedap !! Mudah & menjimatkan :)

      Delete

Jangan malu-malu nak comment tau