JERUK MANGGA & KEDONDONG TANPA CUKA.
Sedap & Mudah!!! Cubalah..
Sedap & Mudah!!! Cubalah..

Enak dimakan pada waktu petang bersama keluarga.
Bahan-bahannya : -
Mangga Muda & Kedondong
1 paket Asam Boi
2-3 sb Gula (lebihkan jika suka)
1 sb Garam (ikut rasa)
5 Cili padi kampung(lebihkan jika suka pedas)
Air secukupnya
1 paket Asam Boi
2-3 sb Gula (lebihkan jika suka)
1 sb Garam (ikut rasa)
5 Cili padi kampung(lebihkan jika suka pedas)
Air secukupnya
Cara-caranya :-
Potong kecil-kecil, basuh & tos
sehingga kering.
Gaulkan kesemua bahan.
Simpan selama 5 jam didlm peti ais.
Siap untuk dimakan.
sehingga kering.
Gaulkan kesemua bahan.
Simpan selama 5 jam didlm peti ais.
Siap untuk dimakan.
Tips : -
*Kesemua bahan adalah anggaran sahaja. Boleh ikut sukatan masing-masing.
*Kesemua bahan adalah anggaran sahaja. Boleh ikut sukatan masing-masing.
*Bila nak masukkan garam , jangan masukkan terlalu banyak kerana asam boi sudah masin. Biarkan peram selama 5 jam, lepas tu boleh baiki ikut citarasa.
Selamat mencuba!!!
Resepi asal : www.farmasicomel.com
Kay 0182031995
Menarik..sedapnye tengok gambar tu. Hehe
ReplyDeleteTerima kasih. Nanti cubalah, mmg sedap !! Mudah & menjimatkan :)
Delete